Dorthe Birkmose: Tillad mig at bidrage til lidt realitetskorrigering

Oprettet: 6. februar 2023
Af: Dorthe Birkmose: Psykolog og foredragsholder
Dorthe-Birkmose-2-Low-Res

Nogle politikere og økonomer gør i øjeblikket, hvad de kan for at lancere en fortælling om borgere og pårørende, som kræver alt for meget. Som jeg forstår det, så skulle disse urimelige borgere og pårørende være årsagen til velfærdssamfundets kollaps.


Tillad mig at bidrage til lidt realitetskorrigering via Birgittes fortælling om den aften i hjemmeplejen, da hun skulle nå 53 besøg på 8 timer. Efter den aften reagerede Birgitte som hun skulle: “Jeg tudbrøler i bilen på vej hjem. Jeg kan slet ikke bære det”. Det er også ubærligt og umenneskeligt.


Velfærdens kollaps er ikke borgernes ansvar. De har intet at gøre med den mistroiske målstyring, budgetloven, pseudoarbejdet eller de bevidstløse årlige besparelser på velfærden. Hovedansvaret ligger hos de økonomer og politikere, der stædigt nægter at gøre noget andet end New Public Management med et dyrt drys af quick fixes. Imens de lancerer ansvarsfralæggende negative fortællinger om borgere og pårørende, står vi med medarbejdere og ledere, der sønderslides af moralsk stress – og borgere og pårørende, der ikke får den hjælp, som de har brug for.

Kilde: dorthebirkmose.dk
Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Konkurrence

Jeanette-Din-Plejesektor

VIND et 1:1 sparringsforløb

Normalpris: 3.995 kr. Konkurrence for sygeplejersker, som overvejer at forlade sit job.

Konkurrencen slutter om: