Min historie

Mit navn er Jeanette Petrea Bo.
Jeg er gået fra at være sygeplejerske, til i dag at hjælpe andre sygeplejersker med at finde deres drømmejob.

Min historie

Jeg er gået fra at være sygeplejerske, til i dag at hjælpe andre sygeplejersker med at finde deres drømmejob. Du kan læse mere om min  historie og baggrund her.

Siden jeg blev færdiguddannet i 2008, har jeg været vidt omkring. Min udlængsel førte mig til Norge og Grønland og min nysgerrighed har givet mig bred erfaring i Danmark, både geografisk og i forhold til opgaver. 

Samtidig skriver jeg artikler om plejepersonalet, deres arbejde og oplevelser i vidt forskellige grene af plejesektoren.

Her kan du læse, hvordan jeg har udviklet mine kompetencer som sygeplejerske, som har bragt mig længere nord, forbi Bornholm og til vagter i et forsikringsselskab og Nyborg Statsfængsel.
Også hvordan min gamle drøm om at blive journalist nu er realiseret, så jeg i dag skriver egne artikler og er blevet selvstændig med dinplejesektor.dk

Fra ufaglært i hjemmeplejen til sygeplejerske

Min historie inden for plejesektoren starter, da jeg som 25-årig bliver ansat som ufaglært i hjemmeplejen. Jeg elskede at arbejde med de ældre. Det gav mig stor værdi at høre deres livshistorier og livserfaringer. Derfor blev jeg sosu-hjælper.

Efter nogle år ville jeg gerne noget andet, og blev, til min store glæde, optaget på RUC. Jeg startede på Den Samfundsvidenskabelige Basisuddannelse. Jeg knoklede på med forelæsninger, lektier og opgaver, men forstod ikke, hvad jeg skulle. Kulminationen blev, at jeg dumpede min allerførste eksamen.

Jeg sprang fra og startede på sygeplejestudiet i stedet for. Der var bump på vejen, men i sommeren 2008 kunne jeg kalde mig sygeplejerske. Stolt var jeg.

Det åbnede en masse døre. Jeg har bevæget mig en del rundt og prøvet forskellige ting. Jeg har hovedsageligt arbejdet som vikar, men de to første år var som fastansat.

Udlængsel gav mig storslåede oplevelser
i Norge og Grønland

Norge trak voldsomt i mig, og jeg gav efter for udlængslen. 2½ år med storslåede oplevelser – både naturmæssigt, men også med et imødekommende og dejligt folk. Det oprindelige mål var egentlig Grønland. Der tog jeg op en uge efter jeg fyldte 40 år. Det blev ligeledes med storslåede naturoplevelser. Udover et kortere vikariat på Bornholm, har jeg kørt i diverse kommuner og haft vagter på mange forskellige medicinske- og kirurgiske afdelinger på Fyn og Sjælland.

Der skulle ske en forandring

I starten af 2019 blev jeg konfronteret med min tvivl om, hvorvidt jeg skulle blive i plejesektoren eller forlade den. En tvivl, som havde siddet i mig længe. Mit problem var, at jeg ikke vidste, hvad jeg skulle eller ville – og derfor heller ikke, hvad jeg skulle erstatte min situation med.

Jeg har lavet mindmaps for at få et overblik over mine muligheder, jeg har lånt ”Hvad kan jeg blive?” adskillige gange på biblioteket for at finde ny inspiration, og jeg har støvsuget internettet for et alternativ. Jeg fandt aldrig et svar.

Jeg har altid haft en drøm om at blive journalist. Jeg gik derfor efter at blive ”Fagjournalist” – en diplomuddannelse på deltid, som tager to år. Jeg startede og blev vild med det – og kan i dag kalde mig fagjournalist med en baggrund som sygeplejerske.

Med min diplomuddannelse kan jeg nu kombinere journalistikken med de 26 års erfaring jeg har som plejepersonale. Samtidig hjælper jeg andre sygeplejersker, som har mistet arbejdsglæden, til at finde drømmen og realisere den.

Føler du, at dit nuværende arbejdsliv trænger til forandring, men er i tvivl om til hvad?

Så lad mig hjælpe dig med at finde hoved og hale i dine drømme og sætte et mål.

Konkurrence

Jeanette-Din-Plejesektor

VIND et 1:1 sparringsforløb

Normalpris: 3.995 kr. Konkurrence for sygeplejersker, som overvejer at forlade sit job.

Konkurrencen slutter om: