Skræmt helt ind til knoglerne

Oprettet: 17. august 2022
Af: Jeanette P. B. Dalsgård
Skelet itu

Kilde: begge fotos til dette indlæg er fra Pixiabay.com Som del af plejepersonalegruppen har jeg i mange år – sammen med mine kollegaer – set, at mængden af personale overhovedet ikke svarede til mængden af opgaver. Jeg har også været del af den kompetenceforskydning, der er sket – nærmest helt ubemærket. Jeg hørte allerede for…

Få fuld adgang til hele hjemmesiden

Køb denne artikel

3 måneders abonnement

Du sparer 12,66 kr. pr. måned
199 kr. 1. måned er gratis
  • Fuld adgang til artikler
  • Læserbreve
  • Redaktøren mener
  • Månedens spg.
Mest værdi

1 måneds abonnement

79 kr. De første 14 dage er gratis
  • Fuld adgang til artikler
  • Læserbreve
  • Redaktøren mener
  • Månedens spg.

3 måneders abonnement

Du sparer 12,66 kr. pr. måned
199 kr. 1. måned er gratis
  • Fuld adgang til artikler
  • Redaktøren mener
Mest værdi

Dit abonnement fortsætter automatisk til 199 kr. i 3 måneder indtil det opsiges og kan opsiges når som helst.

1 måneds abonnement

.
79 kr. De første 14 dage er gratis
  • Fuld adgang til artikler
  • Redaktøren mener

Dit abonnement fortsætter automatisk til 79 kr. i 1 måned indtil det opsiges og kan opsiges når som helst.

Single

.
19 kr. Køb af 1 artikel
  • Fuld adgang til 1 artikel
  • Redaktøren mener

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Inline Feedbacks
View all comments
Elisabeth Johansen
7 måneder siden

Det er slemt derude. Som elev skifter vi praktikpladser og ser flere sidder af medaljen. Der er en ringe service og et ekstremt dårlig arbejdsmiljø. Så dårlig at i en klasse af 22 elever vil kun to ud i kommunen eller region. Resten vil andet.

Conni Lilholt
7 måneder siden

Det er så rigtig skrevet, men tænker at vi måske sku lære at værdsætte hinanden ude i pleje sektoren , såvel som alle andre grene af den, der er masser af ufaglærte der er rigtig dygtige, mange der er hjælpere og SSA der kan hjælpe på sygehusene og ude i marken, men syntes måske man sku sætte sig ned og hviske tavlen ren, få alle lønninger med op så det rent faktisk ku blive attraktivt og ok at arbejde i faget for alle personalegrupper, få alle stillinger op på 37 timer og lave det sådan at man måske ku være med til at planlægge arbejdstiderne, alle ved at mellem kl. 7.30 – kl.9.30 ligges der vandret og det samme til frokost og aften , de første kommer i seng til kl 20 ogfår natmedicin hvor fedt er det efter et langt arbejdsliv, kære politiker og fagforeninger vågn dog op og prøv at være åben overfor nye tiltag

Gitte Wolf Nygaard
7 måneder siden

Dansker er så berøringsangste omkring alderdom og det faktum at vi alle i mere eller mindre grad kan få brug for hjælp og blive syge. Alderdom og at være gammel & syg er ikke Smart at tale om i Danmark. Jeg oplevet ligefrem at folk ser på mig med vantro og væmmelse, ringeagt når jeg fortæller at jeg arbejder i Hjemmeplejen. De er simpelthen ikke interesseret , de fornægter at vi alle har et ansvar. Jeg bliver betragtet og behandlet som mindre begavet og som et menneske der bare skal gøre hvad pårørende har behov for , at plejen gør for deres ældre familiemedlemmer. Folk og pårørende blander sig dagligt i min måde at arbejde Sundhedsfremmende på, hvordan jeg skal udføre det job jeg er uddannet til at gøre. Min Faglighed sættes der konstant spørgsmålstegn ved og hjemmet kan være fyldt med familiemedlemmer fx i ferieperioden som konstant brokker sig over Alt fra A-Z i min arbejdstid , hen over hovedet på br og den br jeg er der for. Ingen respekt overhovedet. Glædeligvis er der mange pårørende der til tider giver udtryk for taknemmelighed over at vi kommer. Men det er mit arbejde , så selvfølgelig kommer jeg, og selvfølgelig ved jeg hvordan jeg skal udføre mit Sundhedsfaglige arbejde, ellers ville jeg slet ikke være blevet ansat af kommunen til at påtage mig dette Store ansvar. Ansvar, Fagliglighed, Ordentlighed, Professionel Myndighedsperson og Grundighed er elementer der er en del af det Sundhedsfaglige personales DNA . Forstår Danskeren ikke det? Kan jeg kun opfordre Alle Dansker til at sætte sig ind i Alderdommen og hvad det vil sige at blive gammel i Dk. Vi har alle et personligt ansvar for at leve et godt liv og sætte os ind i samfundets virkelighed. Sundhedspersonalet taler ikke sig selv ned – det har Danskerne såmænd klaret selv med deres Fag snobberi igennem mange årtier. Det er ikke SMART at blive ældre, det er ikke SMART at være Professionel omsorgsfuld . Sidst men ikke mindst, så ved den almene Dansker overhovedet ikke hvad vores uddannelse som Social og Sundhedshjælper og Social og Sundhedsassistenter indeholder og hvor Samfunds SMARt og Sundhedsfaglig relevant disse uddannelser er. Spørger du tilfældige folk på gaden, vil mange komme med det generelle svar, at “De passer de gamle og vasker dem”. På et tidspunkt magter Fagfolk ikke disse endeløse nedskrivninger af vores Faglighed , vi er blevet ældre og trænger selv til Hjælp. Politisk Akuthjælp- Nu !! Og gerne så Alle kan forstå det!!

Inger Andersen
7 måneder siden

Det er helt korrekt skrevet og passer fuldstændigt ind I hvordan det er. Jeg har været 36år i plejesektoren og vil bare sige DET STÅR SLEMT TIL DERUDE STADIG???? DET ER BORGERNE DER BETALER PRISEN OG PERSONALET ER SÅ SLIDTE. VORES FAG FORENING KUNNE VÆRE SÅ MEGET MERE PÅ BANEN MEN DE GØR STORT SET INTET. ☹️ Så ja vores fag går en kedelig fremtid i møde

Wiktoria
7 måneder siden

Det beskrevne er den virkelighed vi som sosu personale arbejder i.Arbejdsforholdene er helt ude af propositioner.Der er uballance mellem arbejdsopgaver og ressourcer. Velfærden styrtdykker ned med stor hastighed i plejesektoren.Personalet flygter fra faget og det er forståeligt.Efter snart 40 år i faget er det skræmmende at opleve hvordan tiden til omsorgen og hensynet til at at udføre en værdig og ordentlig pleje ikke er til stede.

Villy Theodorsen
6 måneder siden

Al ære i forsøget med at fastholde personale.
Fra sygeplejerskerne er kravet nr 1 lønnen men derefter arbejdsmiljø og normering.
På et sted jeg arbejdede i 2021 havde ca 70 % af personalet stoppet. Samme år blev der fortalt af ledelsen at stedet vi arbejdet på var attraktivt, top respons fra styrelsen for patientstyrelsen og sågar en lokal brugerundersøgelse blandt borgerne var også i top, dog var der nogle små ting man skulle arbejde med. IKKE er ord om hvor mange der havde stoppet. På personale mødet blev der forklaret at grunden til at folk stoppede IKKE var pga vores arbejdsmiljø men at afd. ikke lige var hvad de havde tænkt sig. Hvis en ledelse ikke vil indse at man er nødt til at se indad, måske at lederen ikke er hvad afd. har behov for eller at lederen er så demotiverende og uengageret at lederen må tage sine ting og gå, så er det den øverste ledelse må gøre for at rette op på forholdene og arbejde aktivt og dagligt med de bekymrer personalet nu engang kan have og rette op på det.