Løs snak og valgflæsk

Oprettet: 18. september 2022
Af: Jeanette P. B. Dalsgård
Mette Frederiksen

Med en blanding af skepsis og undren, hørte jeg statsminister, Mette Frederiksens (S), tale ved Socialdemokratiets årsmøde i går.
Det jeg lægger særligt vægt på, er hendes tale til og om sosu-personale – både de uddannede og uuddannede. 

Siden 2008, i mit virke som sygeplejerske, har jeg mødt mange sosu-uddannede og langt størstedelen ER stolte og har været det altid.
Sosu-personale er helt generelt set DYGTIGE til deres arbejde og til deres fag. De behøver ikke din velsignelse. Men dog giver jeg dig ret i, at samfundet bør have en større forståelse og en større respekt for sosu-personalets egenskaber. Men for at få det, skal det præsenteres på en respektfuld måde – og med de rette intensioner.

 Det bringer mig videre til forslaget om lønnet uddannelse.
Hun siger helt konkret:

Vi foreslår, at sosu´er fremover skal have løn under deres uddannelse

Hun fremlægger forslaget som om det bliver noget helt nyt.
Hun mangler at fortælle, at hovedforløbene på begge sosu-uddannelser – social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent – allerede er lønnet og har været det længe. Grundforløbene på begge uddannelser er SU-berettigede. Og grundforløbene tager kun 20 uger.
Oveni skal det tilføjes, at elever over 25 år også allerede får elevløn og elever, som har kontrakt med en kommune, får også elevløn.

Kilde: stm.dk

Ergo er der ikke mange tilbage, som kommer ind under Mette Frederiksens hat om “nye, bedre tider.”

 Det leder mig så videre til sygeplejegruppen, som slet ikke bliver nævnt. En journalist stiller spørgsmålet efterfølgende, med et vagt svar fra statsministeren. Men jeg må også spørge:

“Hvordan kan hun skille de to grupper fra hinanden?”

Sygeplejersker arbejder også i ældreplejen, færre har søgt ind på sygeplejestudiet i år, der var oveni købet ledige pladser. Der er kæmpe mangel på sygeplejersker også – og de to grupper arbejder tæt sammen hver evig eneste dag. Hvordan kan Mette Frederiksen nævne sosu-gruppen og tilgodese dem, uden også at nævne sygeplejegruppen?

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest populære
Inline Feedbacks
View all comments
Annie Hedegaard
1 year siden

Jeg synes det er forfærdelig at MF er så fikseret i at beholde magten, at hun i den grad er ligeglad om hun taler sandt / usandt, det er for hende udelukkende målet og midlet dertil er helligt. Det er jo ikke første gang at hun giver befolkningen wienerbrød fremfor en anstændig tilværelse for befolkningen.
Det er en meget meget god respons du giver på MF’s fedtdryppende valgflæsk…flot & tak.

Konkurrence

Jeanette-Din-Plejesektor

VIND et 1:1 sparringsforløb

Normalpris: 3.995 kr. Konkurrence for sygeplejersker, som overvejer at forlade sit job.

Konkurrencen slutter om: