Hvorfor det aldrig bliver bedre

Oprettet: 6. juli 2022
Af: Jeanette P. B. Dalsgård
Tomt klasseværelse

I går udløb fristen for at søge ind på en videregående uddannelse via Kvote 1.

Udmeldingen var ikke til at tage fejl af i forhold sygeplejestudiet.
Hele 28% færre har søgt ind  i år end sidste år. Og sidste år søgte 30% færre ind på sygeplejestudiet end året før.  Det er da virkelig tal, der er til at føle på.
Derudover er frafaldsprocenten ca. 25% – ergo taler vi om rigtig mange mennesker.

Er der nogen af jer, som er i tvivl om, at der mangler plejepersonale generelt? Nej vel, det hører vi tit – og faktisk kender de fleste af os en eller flere, som har været indlagt og mærket manglen på egen krop.

 

Ved du hvad der så virkelig provokerer mig? At regeringens uddannelsesordfører, Kasper Rough – fuldstændig tabt for omverdenen – stiller sig op i Nyhederne og siger:
“Det er i kølvandet på, at vi har haft en global pandemi, men også i høj grad en faglig kamp mellem lønmodtagere og arbejdsgivere. Det er jo klart, at det giver noget negativ omtale af en erhverv, som desværre nok gør sig gældende ved optagelsen på studiet.”

 

Øøøh, hvor har han mon været de sidste 15-20 år?

 

Som jeg ser det – og jeg arbejder selv som sygeplejerske – følger de unge med i nyhederne og ved godt, hvad de vælger til og fra. Nogle unge søger ikke information om de uddannelser, de søger ind på, men det gør andre. Og jeg kan godt forstå, at de ikke vil bruge 3½ år på at uddanne sig, hvor de på forhånd ved, at studietiden bliver dårlig og når de kommer ud på den anden side, venter der et langt arbejdsliv med dårlige arbejdsvilkår, dårlige lønninger og politikere, som ikke vil ændre på noget som helst – og som oveni købet stiller sig op og giver et svar, som overhovedet ikke stemmer overens med virkeligheden.

Jeg tror da pokker det aldrig bliver bedre. Dansk Sygeplejeråd svarede i det samme interview i går, at deres opgave er, at gøre opmærksom på (dårlige) arbejdsvilkår og (dårlige) lønninger. Ikke at løse politiske opgaver.

 

Spørger du mig, har vi stadig ikke set det værste. Andelen er ældre stiger stadig og med endnu færre til at passe på dem og behandle dem i plejesektoren, ser det virkelig sort og håbløst ud. Og som jeg ser det, lader politikerne det gå i sænk..

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Konkurrence

Jeanette-Din-Plejesektor

VIND et 1:1 sparringsforløb

Normalpris: 3.995 kr. Konkurrence for sygeplejersker, som overvejer at forlade sit job.

Konkurrencen slutter om: