En helt (u)almindelig aftenvagt

Oprettet: 6. november 2022
Af: Jeanette P. B. Dalsgård
Gaxeswaps

I går havde jeg en aftenvagt – min mødetid var klokken 15 – 23.

Herunder vil jeg skitse op, hvad der skete på vagten – vel at mærke, en helt almindelig aftenvagt. Da jeg dels er underlagt tavshedspligt og samtidig mener, at arbejdsbyrden er ens mange steder, står den pågældende kommune ikke nævnt. For mit vedkommende har jeg oplevet dette her flere andre steder.

Der er 15 planlagte besøg på kørelisten. Et højt antal besøg, da jeg samtidig – som eneste sygeplejerske i distriktet om aftenen – også kører med akuttelefon. Det betyder, at pårørende, sygehuse, borgere, brandstationer som modtager nødkald, kolleger og andre kan ringe mig op i løbet af vagten. Når telefonen ringer, skal jeg også handle på det, der bliver ringet om. Det kan også være besøg jeg selv skal tage.

Alle nedenstående besøg er inklusiv dokumentation. Oveni de nævnte tider skal påregnes kørsel.

Foto: Jeanette P.B. Dalsgård

1. besøg er klokken 15,40 – 15,55

Borgeren skal have sondeernæring

Jeg ringer til det vikarbureau jeg har vagt for, og fortæller om antallet af besøg og at jeg får svært ved at nå det. Teamlederen bliver involveret i det også. Der foregår nogle opkald imellem første og andet besøg.

2. besøg: 16 – 16.02
Besøget bliver afbrudt, da jeg skulle have haft forbindinger med fra kontoret. Jeg må derud senere

3. besøg: 16.07 – 16.13
En borger skal have tilsyn. Ved smerter og uro skal hun tilbydes medicin. Borgeren ønsker ingenting

4. besøg: 16.24 – 16.53
Borgeren skal have skiftet stomi. Både pose og plade

Akuttelefonen ringer. En SSH fortæller, at en medarbejder er gået hjem og hendes køreliste skal nu fordeles. SSH spørger om jeg vil ringe rundt og bede de andre om at tage ekstra besøg.
Og igen er der samtale mellem det bureau jeg har vagten for og teamlederen.

Herefter holder jeg den planlagt pause, hvor jeg spiser.

5. besøg: 17.57 – 18.03
Borgeren skal have en subkutan injektion

6. besøg: 18.07 – 18.10
Også denne borger skal have en subkutan injektion

Akuttelefonen ringer.

7. besøg: 18.22 – 18.38
Sondeernæring

8. besøg: 18.42 – 18.55
Borgeren skal have sondeernæring, men ønsker det ikke. Hun får i stedet en portion suppe. Medicinen knuses og hun har brug for hjælp til at knække de dialyseposer, hun får om natten.

9. besøg: 18.57 – 19.14 – det oprindelig 2. besøg
Skift af forbinding. Der er infektion i såret, men borger er allerede i behandling. Vi skal være opmærksomme på om antibiotika-behandlingen virker

10. besøg: 19.18 – 19.32 – forgæves besøg
Da borgeren ikke åbner døren, må jeg finde ud af, hvor hun er og sikre mig, at hun har det godt. En nabo ser mig og kommer hen og vil lige høre, hvem jeg er. Borgeren tager sin telefon. Hun er på besøg hos sine børn.
Jeg kan køre videre

11. besøg: 19.36 – 19.45
Tilsyn hos samme borger som i besøg 3.
Da hun havde det godt på tidligere besøg og sagde, at hun nok ikke havde brug for noget på dette besøg heller, ringede jeg til hende, for at høre om jeg behøvede at tage derud. Jeg ringede på de to numre, som er tilknyttet borgeren. Da ingen af dem blev besvaret, måtte jeg alligevel køre derud.

12. besøg: 0 minutter
Også en borger jeg har været hos to gange i løbet af vagten. Da jeg også havde været hos hende dagen før, og hun ingen hjælp ønskede, spurgte jeg hende om jeg behøvede at komme.

13. besøg: 20.02 – 20.32
Antibiotika-behandling IV. Man venter i hjemmet mens den løber ind, så den kan blive taget ned når den er færdig.

Mens jeg er på det besøg, ringer brandstationen to gange. En borger har ikke fået sin aftensmad og en anden borger har et ukvitteret nødkald. Det er den samme SSH, som har borgeren og hende skal jeg have fat i.
Også under dette besøg, ringer en SSH, som har et besøg på sin køreliste, hun ikke har kompetencer til at tage. Jeg beder hende om at kontakte SSA og få hende til at tage besøget.

Kl. 20.48 ringer brandstationen igen, at borgeren fra før, igen har et ukvitteret nødkald. Jeg ringer til den pågældende SSH og beder hende om, at besøge borgeren

14. besøg: 21.10 – 21.36
Sondeernæring.
Jeg har været hos borgeren tidligere i vagten og givet hende sondeernæring. Hendes ÆF beder om, at ernæring bliver givet over længere tid, da borger får kvalme og opstød af, at den bliver givet for hurtigt.

15. besøg: 21.46 – 21.57
Borger har lige fået lagt et topkateter. Jeg skal tjekke at alt er som det skal være og sikre mig, at borgeren er tryg ved katetret. Jeg sætter en lang pose til den korte, en såkaldt natpose.

16. besøg: 22.02 – 22.26 – forgæves besøg
Den nøgle jeg skal bruge for at få fat i nøglen til hjemmet, virker ikke. Det er afladet og hyler ved brug.
Jeg ringer til borger, som jeg ved er sengeliggende, for at få hendes mand til at åbne døren for mig. Hun tager ikke telefonen. Jeg ringer til ægtefællen, men han ikke er hjemme, oplyser han mig.
Jeg kontakter SSA og fortæller hende, at jeg ikke kan komme ind. Besøget må overgå til nattevagten.

Jeg er tilbage på kontoret kl. 22.36.
Her skal jeg aflevere alle de udlånte remedier og sammen med SSA kontakte nattevagten, og overlevere et besøg hver. Der er også et besøg SSA heller ikke har nået.

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Inline Feedbacks
View all comments
Villy Theodorsen
1 year siden

Et sandt mareridt☹️

Michael
1 year siden

Hvorfor har man ikke uddeligeret sondeernæring til SSA?

Anne-Mette
1 year siden
Svar  Michael

Måse fordi deres kørelister ikke har plads til det .

Anonymous
1 year siden

Jeg kan ikke forstå at det er sygeplejersken der skal ringe rundt og fordele besøg, det kan plejegruppen da bedst selv gøre.

Anonym
1 year siden

Alt for mange komplekse arbejdsopgaver, det ender galt for både medarbejder og borgere – et at usundt arbejdsmiljø.

1 year siden

Hold da kæft. Der er ikke noget at sige til at mange sygeplejersker arbejder på deltid. Det dér kan man ikke holde til som fuldtidsansat. Jeg kan godt forstå at sygeplejersker “flygter” fra jobbet. Det er ALT for stressende.

Konkurrence

Jeanette-Din-Plejesektor

VIND et 1:1 sparringsforløb

Normalpris: 3.995 kr. Konkurrence for sygeplejersker, som overvejer at forlade sit job.

Konkurrencen slutter om: